Fotograf Ida

BRÖLLOP ° FAMILJ ° PORTRÄTT Fotograf med bas i Stockholm

FAQ BRÖLLOP

VI VILL BOKA DIG SOM FOTOGRAF TILL VÅRT BRÖLLOP – HUR GÖR VI?
För att boka in mig som fotograf, börja med att kontakta mig här. Uppge tid och plats vid förfrågan.

HUR TIDIGT BÖR VI BOKA IN DIG TILL VÅRT BRÖLLOP?
Så snart ni kan. Många börjar planera sina bröllop minst ett år i förväg. Lördagar maj-september blir snabbt uppbokade, så för att vara säkra på att ni får den fotografen som ni vill ha är det bra att vara ute i god tid.

KAN VI TRÄFFAS INNAN FOTOGRAFERINGEN OCH GÅ IGENOM VÅRA ÖNSKEMÅL?
Absolut. I alla mina paket ingår ett planeringsmöte där vi pratar igenom upplägget, bildförslag, och eventuella frågor ni har m.m. I alla paketen ingår även en provfotografering.

VAD INNEBÄR EN PROVFOTOGRAFERING?
En provfotografering innebär att ni har möjlighet att träna på att vara framför kameran, se hur jag jobbar och helt kunna slappna av under bröllopsdagen.

TAR DU UPPDRAG UTANFÖR STOCKHOLM?
Ja! Jag utgår från Stockholm, men tar gärna uppdrag över hela Sverige eller utomlands. Vid längre resor tillkommer kostnad för boende. Utanför Sverige tillkommer resa och logi.

BÖR MAN FOTOGRAFERAS FÖRE ELLER EFTER VIGSELN?
Det är helt upp till er. Många väljer att fotograferas innan vigseln för att slippa stressen som kan bli då man vet att gästerna väntar. Vill ni inte se varandra innan vigseln så går det självklart bra att lägga fotograferingen efteråt. Se då till att ha med lite extra smink för att bättra på (kan ju ha trillat några tårar under ceremonin), och framförallt planera in någon aktivitet för gästerna så slipper ni stressen av att de väntar. Ljuset är oftast finare senare på dagen sommartid.

VAD HÄNDER OM DU BLIR SJUK?
Skulle jag bli så pass sjuk att jag inte kan fotografera er så kommer jag självklart hjälpa till att hitta en ersättare. Jag har ett stort kontaktnät med fotografer runt om i hela landet och kommer göra mitt bästa för att hjälpa er att hitta en ny fotograf med kort varsel.

VAD HÄNDER OM DIN KAMERA GÅR SÖNDER?
Jag har alltid med mig en extra kamera till mina uppdrag (och ibland även en analog i reserv) om olyckan skulle vara framme.

FOTOGRAFERAR DU I RAW ELLER JPEG?
Jag fotograferar i RAW för att få större möjlighet att kunna bearbeta bilderna och ge er bästa möjliga kvalité. Bilderna ni får på ett USB är sparade som högupplösta JPEG-filer.

VAD HÄNDER VID DÅLIGT VÄDER?
Vid lättare regn kan man oftast ta bilderna ute trots regnet. Se då till att ha ett extra par skor med – gärna gummistövlar och paraply. Vi försöker hitta platser där vi är skyddade från den värsta nederbörden. Vid riktigt dåligt väder hittar vi en lokal i närheten, detta görs helst redan under planeringsmötet.

TILLKOMMER DET ANDRA KOSTNADER ÄN DE SOM FRAMGÅR I DE FÄRDIGA PAKETEN?
Utanför Stockholms län tillkommer reseersättning med 18:-/mil. Vid längre uppdrag och resor utanför Sverige tillkommer kostnad för boende och logi.

HUR LÅNG LEVERANSTID ÄR DET PÅ BILDERNA?
Leveranstid på era bilder är ca 8-12 veckor beroende på säsong och arbetsbelastning.

JAG TYCKER INTE OM ATT BLI FOTOGRAFERAD, HUR HANTERAR DU DET?
Jag försöker att få alla att känna sig så avslappnade som möjligt framför kameran. Försök tänka bort att jag är där med min kamera och fokusera på här och nu – det är er dag och ni är där för varandra.

TAR DU ANDRA UPPDRAG ÄN BRÖLLOP?
Så ofta jag kan! Jag fotograferar gärna porträtt: morgongåva, den gravida magen, den nyfödda, dop, familjebilder, samt olika projekt åt företag. Kontakta mig här för pris för just ditt önskemål.

%d bloggare gillar detta: